Slogan tekst

Voor mens en paard!

Mariska Brokking Manuele Lymfedrainage logo
Mariska Brokking Manuele Lymfedrainage
Voedings consult

Voedings consult

Manuele lymfedrainage en voeding is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vanuit de orthomoleculaire visie kan je door het optimaliseren van de voeding het lichaam helpen het zelfgenezend vermogen te versterken. 

De standaard voeding voor een paard is niet het meest geschikte voor ieder paard. Zeker niet als een paard problemen heeft zoals sportblessures, oedeem of insulineresistentie. Een paard in de vrije natuur kan zelf bepalen wat hij eet, maar op stal of weide is deze keuze beperkt. Ook is wat een paard lekker vindt niet altijd het gezondste.

Met een simpel voedingsadvies is vaak al veel winst te behalen. Om een disbalans op te lossen is in het begin vaak ondersteuning nodig van voedingssupplementen zoals vitamine en mineralen. 
Bij het voedingsadvies wordt gekeken welke voeding vermeden moet worden, welke moet worden toegevoegd, hoe het drinkwater eruit ziet en welke supplementen tijdelijke nodig zijn. 

De behandeling bestaat uit een stappenplan:
In de acute fase (grondstoffen therapie) zijn er vaak specifieke losse supplementen nodig om het metabolisme op orde te krijgen. Daarna volgt de opbouw- of herstelfase. In de opvolgende stabilisatiefase wordt de weerstand verhoogd. Bij iedere stap horen andere adviezen. Ook omgevingsfactoren, zoals huisvesting, mate van vrije beweging en training, aanwezigheid van soortgenoten en contact met soortgenoten, spelen een rol.
Belangrijk is dat het paard altijd de beschikking heeft over fris en vers water en nooit langer dan 2 uur (max. 4) zonder eten staat. 

Tarieven behandeling paard

Mariska Brokking Manuele Lymfedrainage logo
Mariska Brokking Manuele Lymfedrainage

© Mariska Brokking Manuele Lymfedrainage 2024 | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring | Site-Index

Designpro.nl | Z-IM

Afspraak maken?