Voor mens en paard!
Een MLD behandeling voor een paard duurt gemiddeld 1,5 uur, afhankelijk van de aandoening kan dit kort na elkaar herhaald worden. Aanvullend is lymfetaping, gemmo-therapie of lowlaser-therapie mogelijk. Bij een te hoge gevoeligheid kies ik ervoor om een deelbehandeling toe te passen. Bijvoorbeeld bij de hulpvraag "stressreductie" kan het paard zo strak staan van de spanning dat alles even tijd nodig heeft. Dan is het beter om in kleine stapjes te werken en eventueel een volgend moment te kiezen voor een nieuwe afspraak. Ook kunnen we samen de mogelijkheden bekijken voor voedingsaanpassing en huisvestingsmanagement waarmee stressvermindering gerealiseerd kan worden.
Om te voorkomen dat het paard onnodig lang "erbij moet staan luisteren" en belast wordt, doe ik de intake telefonisch. Tijdens het intake gesprek nemen we door wat exact de hulpvraag is en wat ik eventueel voor jou en je paard kan betekenen.
Bij de eerste behandeling neem ik de tijd om het paard te leren kennen en maak ik een inschatting op de mogelijke kans van slagen van therapie en wat de beste behandeling is. Per aandoening moet bekeken worden of meerdere behandelingen nodig zijn.
Preventieve behandeling is ook mogelijk.
Wanneer er sprake is van een chronische aandoening kunnen we kijken met welke behandelfrequentie je de situatie voor jouw paard zo optimaal mogelijk houdt. Bijvoorbeeld een paard met CPL zal in de zomer vaker een behandeling nodig kunnen hebben dan in de winter of andersom ivm omstandigheden als weer, temperatuur, vochtigheid van bodem, pathogenen druk en variatie van voeding.
Bij hoefbevangenheid of einschuss is haast geboden bij het bieden van hulp: de druk moet eraf! In overleg maken we een noodplan.
Aanvullende mogelijkheden:
Lymfetaping is een mooi middel om het effect van een MLD behandeling lokaal langer te laten voortduren.
Lowlasertherapie is ook een aanvullende therapie op MLD; dit kan eventueel aansluitend op een behandeling worden ingezet. Ook is er de mogelijkheid het Lowlaser-apparaat te huren, (uiteraard na gedegen uitleg). Zo kunnen we de bezoekfrequentie verlagen.
Gemmotherapie (onderdeel van Fytho Therapie) is een aanvullende, drainerende therapie met behulp van natuurlijke druppels ondersteunend aan MLD. Hierbij zetten we in overleg druppels gemaakt van de knoppen (embryonaal planten weefsel) van struiken en bomen in. Ieder type heeft zijn eigen specifieke werking.
Voedingsconsult. Wanneer er sprake is van een verstoring, stagnatie of weerstandsprobleem is het heel goed je voedingsbeleid voor je paard onder de loep te nemen. Samen kunnen we doornemen wat je paard laat zien en welke tekorten aan vitamines enof mineralen daarbij kunnen horen. Vanuit de opleiding orthomoleculaire voeding (kijken wat op celniveau het juiste is) die ik heb gevolgd bij Opleidingsinstituut Blauwe Hengst kan ik voor je uitzoeken wat mogelijk aangepast kan worden en zodoende vanuit een andere invalshoek de problematiek benaderen.