Slogan tekst

Voor mens en paard!

Mariska Brokking Manuele Lymfedrainage logo
Mariska Brokking Manuele Lymfedrainage
Equine Lymfe Taping

Equine Lymfe Taping

Lymfetaping wordt gedaan om lokaal de lymfevloed (aan- of afvoerend) te stimuleren. Veelal bij een oedeem om de afvoer de stimuleren richting delen in het lichaam waar alles naar behoren werkt. Zo kun je een “omleiding” bewerkstelligen om op een specifieke plek waar het lichaam het tijdelijk niet redt om via de reguliere wegen het teveel aan vocht of eiwitten af te voeren.

Lymfetaping verschilt behoorlijk van fysiotaping. De fysiotherapeut tapet fixerend, om bijvoorbeeld een gewricht of spier te ondersteunen. Lymfetaping maakt gebruik van de beweging van de huid en de communicatie die huid en fascie met elkaar hebben. Een lymfetape ligt in convolutions (voor het gezicht bobbels met een harmonica effect) op de huid. Bij beweging wordt de huid afwisselend ietsje opgerekt en komt weer op zijn plek terug. Lymfevocht verplaatst zich door deze beweging. Doordat de tape als een tweede huid werkt en de beweging stimuleert van rekken en ontspannen krijg je het effect “druk-geen druk”. Onder de convolutions is ruimte ontstaan waar het vocht heen gaat. Door de beweging van de huid beweegt de tape het vocht in de richting waaruit de tape werd gelegd. Lymfetaping is meer dan leuk gekleurde pleisterstreepjes plakken. Hiervoor is gedegen kennis van lymfestelsel en anatomie een vereiste.

Bij hoefbevangenheid biedt lymfetaping verlichting door de verplaatsing van lymfevocht zodat de druk er wat af gaat en daardoor heeft het een pijnstillende werking. Doordat je lokaal de lymfevloed stuurt kun je op die specifieke locatie in het lichaam het lymfestelsel ondersteunen in dat wat het zou moeten doen.

Lymfetaping verlengt in feite het effect van de MLD behandeling. Het beste is om altijd eerst een MLD behandeling te doen en daarna te tapen.

Tapen is mogelijk bij vrijwel alle problematiek en aandoeningen waarbij manuele lymfedrainage wordt ingezet.
Specifiek bij:

  1. Hoefbevangenheid
  2. Einschuss
  3. Oedeem
  4. Dikke koker
  5. Verplichte boxrust/ lange (vlieg)reis
  6. Stalbenen
  7. Wondherstel
  8. Heling littekenweefsel (ook oude littekens en of draadwond littekens)
  9. Na bezoek tandarts (het langdurig moeten spreiden van de kaak geeft spierpijn)
  10. Peesblessures

In een enkel geval wil de tape niet blijven zitten. Sommige paarden zijn allergisch voor de lijm van de tape. Bij een erg dikke en dichte vacht is het vaak wat moeilijker tapen maar een klein stukje de haren scheren is dan vaak al een afdoende oplossing. Bij Equine Lymfetaping, lymfetaping voor paarden maak ik gebruik van Vetkin tape en Cross Links acupunctuur tape. Vetkin tape is een fijne, goed hechtende
tape gemaakt van katoen en de lijmlaag is speciaal voor dieren, dus voor een huid met vacht. Cross Links zijn stukjes tape in raster vorm; deze hebben door de tussenruimten uit zichzelf het effect van "druk geen druk".

Tarieven behandeling paard

Mariska Brokking Manuele Lymfedrainage logo
Mariska Brokking Manuele Lymfedrainage

© Mariska Brokking Manuele Lymfedrainage 2024 | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring | Site-Index

Designpro.nl | Z-IM

Afspraak maken?